Such a Tavan – ovde najbolje obučene žene sa Balkana prodaju i kupuju odeću


 

Kako da posedujete dizajnersku torbu koju nema niko u gradu, pomognete planeti, izgledate chic sa nekim vintage detaljom koji je vaša baka nosila, ili prodate isti?

Odgovor je jednostavan – preloved ili second hand radnje. Jedna posebna, koja se izborom luksuznih, dobro očuvanih i autentičnih komada izdvaja, ušuškana je u srcu Dorćola.

Tu ćete se u posebnom ambijentu utopljenom modnim Hermès, Louis Vuitton i Dior klasicima, pohabanim Chanel cipelama, YSL odelom iz ‘70-ih i Galliano, Jean Paul Gaultier, Alaïa ili Mugler vintage komadima, osetiti kao da ste se teleportovali u neko drugo vreme.

Od polica i ogledala iz ’90-ih, nameštaja iz ’60-ih, lustera iz ’30-ih i tapeta u maniru ’70-ih, Such a Tavan je jedinstveno mesto opremljeno u skladu sa konceptom održivosti, čiji su kreativni haos i police prepune neobičnih dragulja posebna draž za sve lovce na modno blago. Ovde svaki predmet ima svoju priču i čeka nekoga da je nastavi.

Šta sve mogu da prodam ili kupim u Such a Tavan?

Jedinstvene komade koji se izdvajaju od mainstream mode, najkraći je i najprecizniji odgovor. Bilo da ste u potrazi za haljinom za posebnu priliku, elegantnim blejzerom, casual farmerkama, ekstravagantnom bundom, dizajnerskom torbom, cool cipelama ili šik aksesoarima, a glavni motivi su vam individualnost i različitost  ovde ćete ih pronaći.

Louis Vuitton, Gucci, Prada, Balenciaga, Crhristian Dior, Yves Saint Laurent, Jacquemus, Etro i Isabel Marant, samo su neki od brendova koje možete kupiti u butiku, putem aplikacije ili u online shopu u kome su svi artikli detaljno opisani i lepo uslikani. Pravila su ista i ukoliko želite da prodate neku svoju stvar, a sve dodatne informacije možete potražiti ovde.

It Is Not Old‐Fashioned, It Is Vintage!

Spremite se da u budućnosti kada nekoga pitate odakle su te šik cipele ili ta fenomenalna haljina, sve češće dobijete odgovor – vintage su! Ova kategorija u Such a Tavan online shopu  predstavlja posebnu sekciju, jer baš kao i reč „moda“ obuhvata mnogo toga. Slobodno se definiše kao odeća i dodaci stvoreni pre 20 ili više godina.

Kupovina ovih predmeta postaje prava inspiracija, jer osim cene, kao podsticaj, postoje i velike ekološke koristi za produžavanje životnog veka proizvoda. Platite manje i čuvajte životnu sredinu – novi je moto kupovine.

Zašto kupiti ili prodati pre-owned stvari?

Ove i svake naredne sekunde jedan kamion garderobe završi na deponiji, a svake godine proizvede se čak 92 tone tekstilnog otpada. Ako se pitate kako bi vi mogli da pomognete, odgovor je jednostavan – kupujte pametnije.

Odgovorna kupovina postaje sve važnija, a žudnja za preowned luksuznim predmetima svojevrsni trend koji je odličan način da pomognemo našoj planeti i smanjimo CO2 emisiju.

Tako da, pored toga što ćete, bilo da ste u ulozi prodavca ili kupca nekoj staroj, nezanimljivoj ili trenutno neodgovarajućoj stvari produžiti životni vek i omogućiti da joj neko drugi vrati stari sjaj, podržaćete odgovornu proizvodnju i pozitivno uticati na prirodu.

Tekst: Ivona Lekan

Foto: Such a Tavan

Preuzeto sa: eleven11eleven
https://eleven11eleven.rs/such-a-tavan-ovde-najbolje-obucene-zene-sa-balkana-prodaju-i-kupuju-odecu/?fbclid=PAAaZwCQFAjNSxgk7UclTwbPfUELJT-R1OizuYiX99J_OHJpOKZOz9l_U0SVE_aem_Acm00Jot6GlOE2ob4YtKJOQpVLyzzpTopEOtlDUB3kR9cgg2TJR0lhUuQtc6BPcoXT8