Anna Vintour o mobilizaciji Fashion zajednice u borbi protiv pandemije


Anna Wintour on How the Fashion Community Is Mobilizing Against the Pandemic

 

 Pozitivnost je trenutno tako dragocena roba, ali poslednjih dana osetih nešto blisko čistoj radosti. Došla je vest o Ralphu Laurenu,  jednom od najmonumentalnijih ličnosti  mode, koji je donirao 10 miliona dolara kroz svoju fondaciju za uzroke povezane sa koronavirusom (uključujući neverovatan poklon od milion dolara zajedničkoj niti CFDA / Vogue Fashion Fund-a, koja je posvećena američkim dizajnerima pogođenim ovom krizom). Moje emocije, poput vaših sigurnih, prilično su blizu površine, ali ne bojim se priznati da sam bukvalno ispustila telefon kad me je  Ralph nazvao da mi pruži neverovatne vesti o njegovom poklonu.
 I nije jedini koji je pronašao načina da pomogne. Modna industrija ujedinjuje svoju filantropsku energiju i nadahnjuje je. Bez sumnje ste pročitali o LVMH-u koji pretvara svoje fabrike parfema kako bi napravio besplatni gel za dezinfekciju ruku, a Kering isporučuje milione maski iz Kine. Moj prijatelj Miuccia Prada poklonio je krevete za ICU teškim bolnicama u Milanu; Donatella Versace, Giorgio Armani, Marco Bizzarri, generalni direktor kompanije Gucci, takođe su poklonili italijanskim bolnicama. Renzo Rosso usmjerava svoju Fondaciju Only The Brave za pomoć manjim zajednicama u Italiji - i postoji toliko mnogo priča. Američke kompanije za modu i lepotu takođe se mobilišu, prave maske, haljine i sredstva za čišćenje ruku. Nikada nisam bio ponosniji na našu industriju.
June 10 2004 in New York City.

 

 Govoreći o pozitivnosti, ovih dana puno sam razmišljala o budućnosti - ne samo da sanjam o kraju ove krize, već pokušavam da zamislim sve načine na koje nas ona može promeniti. Sada je toliko gubitka i tuge, ali stalno se čujem s prijateljima i članovima porodice telefonom i FaceTimeom i znam da nas ove nedelje izolacije podsećaju koliko su važne naše ljudske veze. Nemoguće je prihvatiti te veze zdravo za gotovo kada to bude iza nas.
 A tu je i kreativnost - koju pandemija ne može isključiti. Moć kreativnosti je nešto što mislim o gledanju videa koje su nam slali modnii dizajneri u znak podrške A Common Thread. Svaki od ovih talentovanih dizajnera tako lično govori o onome što prolaze, šta rade sa vremenom odjednom u rukama i kako su podsećeni na ono što je važno. Njihove priče me impresioniraju da je ovo trenutak za razmišljanje, velikodušnost i zajednički osećaj humanosti.
 
Znam da pred nama su izazovi - i molim vas da se svi setimo da ostanemo kod kuće i budemo sigurni - ali isto tako znam da možemo to prebroditi, pa čak i pronaći trenutke radosti.